keskiviikko 15. joulukuuta 2010

"divertirse"

suom. pitää hauskaa, nauttia

Kun tuli viime postauksessa puhuttua siitä, miten parhaat paikat tulee löydettyä ihan sattumalta, niin täytyyhän sitä esittää tämän väitteen tueksi myös empiiristä todistusaineistoa. Vajaat pari viikkoa sitten olimme ystäväni Anitan kanssa poistumassa Colónin metropysäkiltä kun huomasimme kyltin "Museo de Cera". Päätimme kurkistaa mistä oli oikein kyse, ja sisällä museossa totesimme paikan olevan ikään kuin vastine Lontoon Madame Tussaud'sille. Tuolloin meillä oli muita suunnitelmia illalle, ja toisaalta myös museon sisäänpääsymaksu, joka on siis 16 euroa, vaikutti meistä köyhistä opiskelijoista vähän turhan tyyriiltä, joten jäimme vielä miettimään museossa käyntiä.


Onnellinen bloggari on päässyt kuvaan idolinsa Kleopatran kanssa.

Täällä voi yhä törmätä el caudillo Francoonkin.

Pienen empimisen jälkeen olimme yhtä mieltä siitä, että kun kerran Madridissa ollaan, niin kyllähän sitä kannattaa kaikki mahdolliset paikat kiertää, jotka vähänkään kiinnostavat. Viime lauantaina me sitten menimme käymään kyseisessä museossa, ja näin jälkikäteen voin todeta, että onneksi menimme. Kyseinen museo nousi nimittäin kirkkaasti meidän molempien suosikiksi Madridin nähtävyyksien joukosta. Ja taitaapa olla, että itse pidän tästä vahakabinetista enemmän kuin Madame Tussaud'sista, eikä tänne ainakaan tarvinnut jonottaa yhtä kauan kuin lontoolaiseen vastineeseen.


Mestari Goyan, jonka löysimme työnsä parista.

 Romeon puolestaan löytyi, yllätys yllätys, Juliansa parista.

Olenko ainoa, joka luulee, että tämä härkätaisteilija taisi mokata jotain pahemman kerran?

Museo de Cerassa on tosiaan erilaisia huoneita, joista löytyy vahanukkeja eri teemojen mukaan. On historiallisia hahmoja, populaarikulttuurin nimekkäimpiä henkilöitä, urheilijoita, poliitikkoja ja jopa rikoskabinetti: sinne ei kannata muuten mennä lasten kanssa, sen verran rankkoja kohtauksia siellä voi saada silmiensä eteen. Pidin myös siitä, että museossa oli toteutettu erilaisia kohtauksia esim. kuuluisista taitelijoista tekemässä kuuluisimpia teoksiaan, tai historiallisista tapahtumista.


Myös näihin herroihin voi törmätä yhä kyseisessä museossa...

...Ja myöskin aivan liian pian poistuneeseen prinsessa Dianaan.

Museossa on myös "Kauhujuna", joka ei lopulta ollut kuitenkaan kovin pelottava, mutta itse innostuin siitä silti. Tämä johtuu ennen kaikkea siitä, että osaan junan matkasta oli onnistuttu liittämään myös Tähtien sota-elokuvista tuttuja kohtauksia ja henkilöitä, mikä oli minun kaltaiselleni vanhalle fanittajalle suuri ilonaihe. Myös museon simulaattori oli minusta aivan mahtava: sen teemana oli tyyliin "vuoristorata avaruudessa", ja harvoin kyllä tulee naurettua yhtä paljon kuin mitä minä nauroin tässä härvelissä.


Kaikkien aikojen kuuluisimmat kohtaukset voi myös kokea täällä lähes "livenä".

Koko päivä oli ihan yleensä ottaenkin aivan mahtava, ja oman osansa tekivät paitsi paikan ystävälliset työntekijät myös museon vieraat: eräskin vanha mummo, joka oli museovierailulla yksin, selitti meille mielellään erilaisia tarinoita kuuluisista historiallisista henkilöistä ja eri kohtausten taustoista. Myöhemmin juttelimme Anitan kanssa, että kyseisen tädin oli pakko olla joku entinen opettaja tai vastaava asiantuntija, sillä niin paljon tietoa hänellä oli hallussaan.

Voit myös päästä osalliseksi The Beatles-maniasta.

Tai voit liittyä Sormuksen saattueseen, jos se kiinnostaa enemmän.

Päätimme suunnata museon jälkeen syömään ja juomaan lasilliset, joten päädyimme jälleen kerran Malasañan alueelle. Tällä kertaa valintamme oli "Mesita de Paloma"-niminen baari, jossa oli lähinnä paikallisia nuoria viettämässä iltaa. Nälkäisiksi meidän ei todellakaan tarvinnut jäädä, sillä ystävälliset tarjoilijat kantoivat meille patonkiemme lisäksi monta lautasellista tapaksia. Ja hinta ei todellaan ollut päätä huimaava, joten voin kyllä suositella sitä lämpimästi muillekin, ja luulenpa palaavani itsekin tähän paikkaan vielä tulevaisuudessa.

Okei, kuka kutsui tämän kaverin kylään?

Tähän en henkilökohtaisesti haluaisi osalliseksi.

Iltamme päätimme kävelemällä hyvän matkaa aina Madridin keskustaan asti. Madrid illalla on vain niin kaunis, että en usko kyllästyväni siihen aivan helposti. Vaikka viime viikko ja erityisesti viikonloppu menikin hyvin pitkälti opiskellessa ja tehdessä muita "pakollisia" hommia, niin tämä lauantai oli kaiken kaikkiaan niin mukava, että sen jälkeen hommatkin tuli hoidettua aivan uudella puhdilla.

Miltä kuulostaisi treffit yhtä aikaa Penélope Cruzin JA Nicole Kidmanin kanssa?

Täällä myös treffit popin kuninkaan kanssa onnistuu mutkattomasti.

Lähden tosiaan huomenna joululomalleni Suomeen, joten bloginikin vaikenee vähäksi aikaa. Mutta tammikuun alussa palaan taas Madridiin ja sitä myöten kirjoittamisen pariinkin aivan uudella tarmolla.

Mutta nyt haluan toivottaa teille kaikille oikein ihanaa joululomaa, ja toivottavasti vietätte juhlapyhät mukavissa merkeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti